Welke kinderschoen ondersteunt je kind bij haar eerste stapjes?

0
tumbnail-eerste-stapjes-bbbeurs

Ineens is het moment daar: jouw baby zet haar eerste stapje. Dat is hoe dan ook een bijzonder moment en daarbij zijn al menig gelukstranen gevloeid. Leren lopen is een mijlpaal in de ontwikkeling van je kind. De eerste maanden laten de meeste ouders hun kind het liefst blootsvoets en schoenloos rondlopen. Dat is een goede keuze, want op die manier gebruikt je dreumes zijn voetspieren optimaal en ontwikkelen die zich goed. Maar als je kind eenmaal stevig staat en het ook de wereld buiten wil verkennen, moet je gaan nadenken over de juiste kinderschoen. Welk type kinderschoen is dan de beste keuze?

blootvoets-lopen-schoenen

Een kinderschoen die de voet niet in de weg zit

Het is raadzaam altijd in je achterhoofd te houden dat een kinderschoen de voet van je kind niet in de weg moet zitten. Waar moet je precies op letten?

  • Kies voor een kinderschoen met een soepele zool.
  • Kijk goed of de zool anti-slip is, zodat je kind niet zo gemakkelijk uitglijdt.
  • Zorg dat die goed past aan de bal van haal voet.
  • Controleer of er genoeg ruimte is bij de tenen.
  • De eerste kinderschoen moeten vooral niet té veel steun geven, zodat de voetspieren aan het werk worden gezet. De zachtleren kinderschoentjes van Burberry of de kwaliteitskinderschoenen van Dolcis zijn een goede keuze.

kids-shoes-overview

Blootsvoets waar mogelijk

Zodra je kind weer binnenshuis is, trek dan vooral die schoenen weer uit. En als het weer het enigszins toe laat, sta dan toe dat je kind lekker blootsvoets rondloopt. Die vindt dat zelf overigens vaak geen enkel probleem. Zodra een kind de kans krijgt, vind je haar schoenen aan de rand van de zandbak of de speeltuin. Zolang daar geen scherpe dingen liggen, is dat dus geen enkel probleem.

Reacties zijn gesloten.