Wat je absoluut moet weten over de kinderbijslag in 2014

0
kinderbijslag1

Als ouder ben je je continu bewust van de kosten van het levensonderhoud. Het geluk dat je kinderen je geven is weliswaar onbetaalbaar, maar toch gaan er ook de nodige kosten mee gemoeid. Om ouders in deze kosten tegemoet te komen, is in 1941 in Nederland de kinderbijslag ingevoerd. In de loop der jaren is hierin echter het nodige veranderd, waardoor ouders tegenwoordig eigenlijk jaarlijks wel weer met nieuwe aanpassingen geconfronteerd worden. Wat gaat er eigenlijk in 2014 veranderen aan de kinderbijslag en de kinderopvangtoeslag? En maak je als ouder wel gebruik van alles waar je recht op hebt?

kinderbijslag1

Alle kleine beetjes helpen

Allereerst is het verstandig om na te gaan waar je precies voor in aanmerking komt. Veel ouders laten namelijk nogal wat geld liggen omdat ze denken geen aanspraak te kunnen maken op bepaalde toeslagen. Via de website van de Rijksoverheid kun je echter eenvoudig nagaan waar je precies recht op hebt. Een kleine moeite die wellicht nog een aardig bedrag op kan leveren. Wat betreft de kindertoeslag verandert er in 2014 niet veel, die blijft hetzelfde als het vorige jaar. De eerder geopperde plannen om de kinderbijslag om deze af te bouwen voor kinderen vanaf zes jaar is voorlopig dus van tafel, wat voor veel ouders een opluchting zal zijn.

kinderbijslag

Toeslag voor kinderopvang gaat omhoog

Je zult het bijna niet geloven in deze tijden van bezuinigingen, maar in 2014 gaat de kinderopvangtoeslag toch echt omhoog. Zo werden in 2013 de kosten voor kinderopvang nog vergoed tot een bedrag van € 6,46 per uur, in 2014 gaat dit omhoog tot € 6,70 per uur. Hetzelfde geldt voor buitenschoolse opvang, waarbij het vergoede bedrag per uur stijgt van € 6,02 tot 6,25 per uur. Ook op het vlak van de vergoeding van gastouders komt de overheid je tegemoet, hierbij gaat de vergoeding omhoog van € 5,15 naar € 5,37 per uur.

Tot slot is het nog van belang om te melden dat het mogelijk is om toeslag terug te vragen over 2012 en 2013, mocht je erachter komen dat je hier eigenlijk recht op had. Dit kun je doen via Mijn Toeslagen.

Reacties zijn gesloten.