Trendy babykamer voor een laag budget

0
Bron: Pinterest
https://nl.pinterest.com/pin/377246906262128594/

Is er een kindje op komst maar is jullie budget niet al te groot om de babykamer helemaal in te richten? Dat hoeft geen probleem te zijn! Met wat creativiteit is het heel goed mogelijk voor een laag budget een trendy babykamer te creëren. De volgende tips kunnen je al een heel eind op weg helpen.

Volg de trends

Op internet vind je tal van sites en blogs met de nieuwste trends qua kleuren en styling. Hier kan je je inspiratie op doen en bewaar je ideeën op Pinterest zodat je voor jezelf een totaal plaatje krijgt van hoe je het wilt hebben. Zo blijven net als vorig jaar, de pasteltinten dit jaar een trend. Evenals minimalistische baby- en kinderkamers met veel zwart en wit gecombineerd met geometrische prints. Op verschillende sites is terug te lezen dat vooral het persoonlijke en unieke een trend is van 2016. De volgende tips gaan hier over.

Tweedehands of op de groei

Een ledikantje, commode en kast kosten nieuw bij een babyzaak bij elkaar als snel rond de duizend euro. Heb je dit niet of wil je dit er niet aan uitgeven: er is niets mis met tweedehands meubeltjes. Op Pinterest en Facebook kan je een beetje zoeken naar de stijl die je mooi vindt of trends van tegenwoordig en vervolgens zoek je op Marktplaats of bij een lokale kringloopwinkel naar meubeltjes. Vervolgens kan je met een beetje verf (of een whitewash op steiger houten meubelen) of plak stof op planken of deurtjes van kasten. Je kunt het dan helemaal opleuken naar de trends van nu en de stijl waar jij van houdt. Bovendien heb je dan ook nog eens iets wat niemand anders heeft. Tip: de kledingkasten die je vaak bij een complete babykamer koopt als je naar een groot warenhuis gaat, is meestal klein. Koop gelijk een wat grotere kast en niet te babyachtig qua look, dan kan je er jarenlang mee vooruit.

Grote kledingkast voor de komende jaren


Goedkope accessoires

In de grote babyzaken vind je tal van mooie accessoires om de babykamer mee aan te kleden. Maar deze kosten vaak de hoofdprijs. Wist je dat je voor weinig geld al je babykamer mooi kunt pimpen, wat dacht je van mooie foto’s op de kamer van je kleintje of bij de lokale bloemist kun je vaak ook hele leuke items kunt vinden, vaak voor maar een paar euro per stuk, om de kamer mee op te leuken?

Goedkope accessoires van bloemist en budgetstore

Goedkope accessoires van bloemist en budgetstore


Pimp bestaande spullen

Is het niet je eerste kindje? Dan heb je vast al heel veel spullen in huis.  Voor een nieuw kindje vind je het vast en zeker leuk om het allemaal net even anders te hebben. Maar alles nieuw kopen, heb je geen zin of het geld niet voor. Als je hetzelfde kamertje gebruikt, kan je de muren heel makkelijk een nieuw likje verf geven, van een behangetje voor zien of leuk decoreren met muurstickers. Tip: je kunt gordijnen heel simpel een nieuwe look geven door er lapjes stof op te naaien. Dus tover die naaimachine tevoorschijn of vraag je (schoon)moeder of handige tante je te helpen. Voor een paar tientjes heb je dan ‘nieuwe’ gordijnen.

gordijnen

Bestaande gordijnen voorzien van strook met stofjes


Bezoek budgetstores en bouwmarkten

De meubels die je in je babykamer zet moeten uiteraard van goede kwaliteit zijn en veilig voor je kindje. Let hier goed op en koop niet alles bij budgetstores. Maar alles erom heen kan je prima daar wel kopen. Denk aan manden, lampjes, haakjes, bakjes, hangertjes, enzovoort. Je kunt vaak heel goed slagen bij winkels als Xenos en Action.

louvre1

Louvre deurtje van bouwmarkt voorzien van whitewash laag

Het is dus helemaal niet moeilijk om ook met een wat kleinere portemonnee je babykamer er helemaal heel hip en trendy uit te laten zien.

Reacties zijn gesloten.