Laat dat spaarvarken maar groeien

0
spaarvarkentje

Als aanstaande of kersverse ouder weet je als geen ander hoe veel dingen er zijn om aan te denken wanneer je een baby krijgt. Welke kinderwagen is het beste, in welke kleur ga je de babykamer schilderen en vergeet ook de geboortekaartjes niet! Maar behalve al die zaken die belangrijk zijn rond de geboorte van een kind, is het ook verstandig om al vast wat verder vooruit te kijken. Je gaat er natuurlijk vanuit dat je met hard werken je kind alles kunt geven wat je voor hem of haar wilt, maar hoe groot is die zekerheid?

spaarvarken-sparen-kind

Zekerheid of risico nemen?
Daarom is het niet onverstandig om voor bepaalde zaken nu alvast te gaan sparen. Zo weet je in ieder geval zeker dat er later geld is voor bijvoorbeeld een rijbewijs, een dure hobby of  een studie. Vooral dat laatste kan een dure aangelegenheid worden, waarbij een spaarpotje handig kan zijn. Het geld dat je nu prima kunt missen, zorgt ervoor dat je kind geen financiële beperkingen heeft voor het volgen van zijn of haar studie. Daarbij is het wel van belang om je even te verdiepen in het soort rekening dat je wilt. Ga je voor zekerheid, dan is een spaarrekening bij de bank de beste oplossing. Hiermee weet je van tevoren precies waar je aan toe bent en waar je recht op hebt. Het levert niet het meeste rendement op, maar die zekerheid is in deze tijden natuurlijk ook wat waard.

Doe je eigen research
Ben je bereid om een klein risico te lopen met de kans op een hoger rendement, dan zijn er ook interessante alternatieven. Naast het Deze spaarmogelijkheden worden vaak aangeboden door verzekeraars en vallen daarom niet onder het depositogarantiestelsel. Dit betekent dat je je geld kwijt bent wanneer een verzekeraar failliet gaat. Zorg er daarom voor dat je je van tevoren goed inlicht, bijvoorbeeld door objectieve analyses van de Consumentenbond. Een goed beeld vooraf zorgt ervoor dat je niet voor vervelende verrassingen in de toekomst komt te staan.

Reacties zijn gesloten.