Hoe organiseer je een kraamfeest?

0
bron:
www.kraamfeestwinkel.nl

Zodra de baby is geboren willen natuurlijk familie, vrienden, kennissen en collega’s heel graag naar de nieuwe aanwinst komen kijken. Maar het is ook heel logisch als je geen zin hebt in veel kraamvisite de eerste weken na je bevalling. Daarom de oplossing: geef een kraamfeest een aantal weken na je bevalling!

Bron: www.vandamcatering.nl

Bron: www.vandamcatering.nl

Voordelen
Er zitten heel wat voordelen aan een kraamfeest, zoals:

 • Je hebt een meer ontspannen kraamtijd. Alleen je meest naasten laat je af en toe op bezoek komen.
 • Alle tijd: doordat je niet continu bezoek hebt, heb je meer tijd voor de baby, elkaar en de rest van het gezin
 • Je hebt op een moment alle mensen die je graag kennis wilt laten maken met je baby bij elkaar
 • Je hebt de rommel buiten de deur en hoeft geen talloze rollen beschuit, pakken muisjes, koffie en thee in huis te halen
 • Je kunt het zelf organiseren of de organisatie voor je laten doen

Hoe ga je te werk?
In een aantal simpele stappen is een kraamfeest zo georganiseerd:

 • Wanneer:
  Bepaal voor jezelf wanneer je het feest wilt geven. Gemiddeld is dat drie tot zes weken na de bevalling. Zorg er wel voor dat je er een beetje flexibel in kunt zijn, het zal ook een beetje afhangen van hoe je bevalling verloopt
 • Genodigden:
  Als je het zelf organiseert, moet je eerst een lijst maken van de mensen die je wilt uitnodigen. Je kunt bijvoorbeeld de uitnodiging toevoegen bij je geboortekaartje.
 • Locatie:
  Op basis van het aantal genodigden weet je hoe groot de locatie moet zijn.
 • Catering:
  Als je de locatie hebt gekozen moet je nadenken over de catering. Is het bijvoorbeeld een buurthuis of kan je bij iemand anders thuis met veel ruimte het feest geven, dan moet je de boodschappen zelf verzorgen. Tip: bestel online en laat alles bezorgen op de locatie. Wil je iets meer uitpakken (en je wilt er wat meer geld aan uitgeven), dan kan je een cateraar vragen het voor je te regelen. Wel zo gemakkelijk en relaxed. Geef je het feestje in een kroeg of restaurant, dan overleg je met de locatie welke hapjes en drankjes er geserveerd gaan worden.
 • Aankleding:
  Uiteraard is het extra gezellig als de locatie mooi versierd is. Je kunt het standaard roze voor een meisje en blauw voor een jongen kiezen, maar misschien ben je wel dol op pasteltinten of houd je juist van de monochrome stijl (zwart wit). Tip: komen er veel kinderen? Leuk voor hen om een kleinigheidje te geven bij het weggaan. Dit kan iets lekkers zijn of een klein speeltje.
 • Geef de organisatie uit handen:
  Wil je de gehele organisatie van je kraamfeest uit handen geven? Dat kan ook! Er zijn talloze bureaus die kraamfeesten organiseren. Je hoeft enkel maar ‘kraamfeestbureau’ of ‘uitbesteden kraamfeest’ te googelen en je kunt ze vinden. Samen met jou en je partner bespreken ze al jullie wensen over het kraamfeest en gaan ze ermee aan de slag. Ook tijdens het kraamfeest zelf, zijn ze aanwezig om jullie te helpen zodat jullie zoveel mogelijk tijd kunnen besteden aan de visite.

Reacties zijn gesloten.