De beste zonbescherming voor je kind

0
bron: www.stocksnap.io

Als we straks in de zomer weer gaan genieten van de zon, moeten we onze allerkleinsten uiteraard goed beschermen. We geven een aantal tips van items die dan niet mogen ontbreken als je een dagje gaat zonnebaden met je kleintje of die je mee moet nemen op vakantie.

Zonnebrand
Dit is een inkoppertje, maar we kunnen het niet vaak genoeg benadrukken: smeren, smeren en nog eens smeren. Gebruik bij de kinderen altijd factor 50 en smeer regelmatig en wees niet te zuinig.

Hoedjes en zonnebrillen
Zowel hoedjes als zonnebrillen zijn goede beschermers tegen de zon. Als je kindje snel hun hoedje weer afdoen, koop er een die je kunt vastknopen. Hetzelfde geldt voor zonnebrillen, neem er een met elastiek die je om het hoofdje doet.

Zonnekap kinderwagen
Veel merken kinderwagens verkopen speciale zonnekappen. Ze beschermen tegen UV-stralen, zijn voorzien van ventilatievakken en je kunt ze helemaal over de wagen klappen zodat niets in de zon ligt.

bugaboo

Voorbeeld van een zonnekap voor de kinderwagen
Bron: www.bugaboo.com Breezy zonnekap

UV-werende kleding
Om het tere kinderhuidje te beschermen, is er speciale UV-werende (zwem)kleding te koop voor op het strand of bij het zwembad. Het is lichtgewicht zwemkleding van sneldrogend materiaal. Ongeveer 98 % van de schadelijke UV-straling wordt geblokkeerd.

Schaduw
Zorg dat je altijd schaduw creëert voor je kleintje door bijvoorbeeld een parasol op zetten of een speciaal strandtentje voor baby’s mee te nemen. Zo hebben ze een beschermde ruimte om te spelen en is er schaduw. Je kunt ook een uitklapbare reiswieg meenemen. Dit zijn wiegjes die aan de zijkanten gaas hebben die je kleintje beschermt tegen muggen en zorgt voor ventilatie.

beach tent

uv-baby tent bron: www.uv-zwemkleding.nl

Vocht
Zorg dat je altijd genoeg te drinken mee hebt tijdens een warme dag. Je kindje droogt nu namelijk sneller uit. Als je kindje wat ouder is, kan je bijvoorbeeld ook vochthoudende snacks als komkommer en meloen meenemen.

Stoelbeschermer
Ook de autostoel wordt snel warm in de zomer. Koop daarom een badstof stoelhoes, deze zorgt ervoor dat de stoel niet te heet wordt. Badstof stoelhoezen zijn te koop voor alle maten autostoelen, ook voor de Maxi Cosi.

Reacties zijn gesloten.