Creatieve babyfoto’s

0
Baby foto

Baby’s zijn eigenlijk allemaal wel fotogeniek, maar een mooi kiekje vastleggen is niet altijd even makkelijk. De meest ontspannen foto’s zijn de onverwachtse plaatjes wanneer de baby het niet in de gaten heeft. Dat is bij de allerkleinste nog niet zo moeilijk, maar een baby wordt al snel nieuwsgierig en heeft snel in de gaten dat er iets gaat gebeuren. Zorg er dus altijd voor dat je een camera met een opgeladen accu bij de hand hebt.

Fotografeer je baby vaak, want iedere moeder weet dat ze groeien als kool. Voor je het weet zijn ze groot en heb je een hele periode niet op de gevoelige plaat vastgelegd. Het tijdperk met de digitale camera maakt het daarnaast makkelijk om veel foto’s te maken. De mislukte exemplaren gooi je met één druk op de knop gewoon weg. Van de goed gelukte foto’s is het natuurlijk leuk om die aan heel veel mensen te laten zien. Online is het mogelijk een fotoalbum te maken, laat het groot afdrukken voor aan de muur of stop de foto’s in een ‘ouderwets’ fotoalbum.

Het is dan ook aan te raden om altijd veel foto’s achter elkaar te maken. Een baby verandert continue zijn gezichtsuitdrukking en de kans om net dat lieve lachje scherp op de foto te krijgen is groter als je snel achter elkaar klikt. Dit kan op de camera met de instelling Burst Mode bijvoorbeeld.

Een baby kun je niet laten poseren, door te spelen met achtergrond of accessoires kun je toch creatieve foto’s maken. Een trend op dit moment is mugging. Je fotografeert je baby zo dat het net lijkt of het hoofdje boven een mok uitkomt. Dit kan ook met allerlei andere voorwerpen zoals een plantenbak of vaas. Een ander idee voor creatieve plaatjes is om uit te beelden wat je slapende baby droomt. Dit doe je door kussens, objecten en kleedjes naast en om de baby heen te leggen. Laat hem of haar eens op stap gaan met een aantal teddyberen of laat het lijken of de baby jongleert. Pas wel op met de flits, dit kan de baby wakker maken.

Fotografe Adele Enersen maakte een reportage van haar dromende dochter Mila.

Reacties zijn gesloten.